Kievul şi rebelii proruşi au convenit să înceteze focul la Debalţeve începând de vineri dimineaţă

Comandamentul militar al autoproclamatei Republici Populare Doneţk a propus joi încetarea luptelor între rebelii proruşi şi armata ucraineană începând de vineri dimineaţă, pentru crearea unui coridor umanitar în vederea evacuării populaţiei din Debalţeve, relatează Itar-Tass.

859 afișări
Imaginea articolului Kievul şi rebelii proruşi au convenit să înceteze focul la Debalţeve începând de vineri dimineaţă

Kievul şi rebelii proruşi au convenit să înceteze focul la Debalţeve începând de vineri dimineaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile de la Kiev au luat act de propunerea rebelilor proruşi şi s-au declarat pregătite pentru încetarea focului începând de vineri dimineaţă, ora locală 09.00 (09.00, ora României).

Marţi şi miercuri, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a solicitat instaurarea unui armistiţiu temporar în estul Ucrainei.

Marţi, ministrul sârb de Externe, Iviţa Dacici, a cărui ţară deţine preşedinţia OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa), a îndemnat părţile beligerante să înceteze măcar pentru trei zile luptele de la Debalţeve, pentru a permite evacuarea din zonă a populaţiei civile.

Miercuri, şeful observatorilor OSCE în Ucraina, Ertugrul Apakan, a cerut la rândul său instaurarea unui armistiţiu temporar în estul Ucrainei, pentru a permite evacuarea populaţiei civile.

Lupte din ce în ce mai violente au loc între armata ucraineană şi rebelii proruşi în jurul Debalţeve, un oraş strategic de pe drumul care leagă cele două capitale separatiste, Doneţk şi Lugansk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici