Komorowski obţine 41,54 la sută din voturi, Kaczynski 36,46 la sută - rezultate finale

Candidatul liberal Bronislaw Komorowski s-a clasat pe locul întâi în primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică din Polonia, cu 41,54 la sută din voturi, în faţa conservatorului Jaroslaw Kaczynski (36,46 la sută), după numărarea tuturor sufragiilor.

47 afișări
Imaginea articolului Komorowski obţine 41,54 la sută din voturi, Kaczynski 36,46 la sută - rezultate finale

Komorowski obţine 41,54 la sută din voturi, Kaczynski 36,46 la sută - rezultate finale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi rivali se vor înfrunta în cel de-al doilea tur de scrutin, la 4 iulie.

Conform rezultatelor anunţate luni seara de Comisia electorală, candidatul de stânga, social-democratul Grzegorz Napieralski, a creat surpriză clasându-se pe locul al treilea cu 13,68 la sută din voturi.

Rata de participare la scrutinul de duminică a fost de 54,94 la sută, a precizat Comisia electorală.

Alegerile prezidenţiale din Polonia au fost organizate după moartea preşedintelui Lech Kaczynski, într-un accident de avion, la 10 aprilie, în apropiere de Smolensk, în Rusia. Kaczynski şi alte 95 de persoane au murit în acest accident fără precedent, în timp ce se deplasau la ceremoniile pentru aniversarea masacrării a mii de ofiţeri polonezi la Katin, în 1940.

Lider al opoziţiei conservatoare, Jaroslaw Kaczynski s-a lansat în cursa electorală după moartea fratelui său geamăn.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici