Lavrov cere să se facă eforturi pentru protejarea legilor internaţionale: "lumea evoluează într-un mod complicat"

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a cerut miercuri tuturor părţilor din lume să facă eforturi pentru a proteja legile internaţionale, întrucât "lumea evoluează într-un mod complicat".

12670 afișări
Imaginea articolului Lavrov cere să se facă eforturi pentru protejarea legilor internaţionale: "lumea evoluează într-un mod complicat"

Lavrov vorbea prin intermediul unui translator la o întâlnire cu omologul său vietnamez Bui Thanh Son la Hanoi.

Comentariile sale vin în contextul în care Rusia a fost acuzată de ţările occidentale că a încălcat dreptul internaţional prin invazia sa în Ucraina. Liderii Uniunii Europene au îndemnat Moscova să respecte un ordin al Curţii Internaţionale de Justiţie care îi spune Rusiei să se retragă din Ucraina, potrivit Reuters.

"Vietnamul este un partener cheie (al Rusiei) în ASEAN... iar relaţiile dintre cele două ţări se bazează pe istorie şi pe lupta lor comună pentru dreptate", a declarat Lavrov în cadrul reuniunii, referindu-se la Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est.

Vietnamul şi Rusia au legături strânse care datează din epoca sovietică, iar Hanoi nu a condamnat până acum războiul Rusiei din Ucraina, pe care Moscova îl numeşte "operaţiune specială".

Vizita lui Lavrov la Hanoi are loc în contextul în care cele două naţiuni marchează cea de-a 10-a aniversare a "parteneriatului lor strategic cuprinzător".

Ministrul rus de externe urmează să zboare mai departe în Indonezia pentru a participa la o reuniune a miniştrilor de externe din G20 în această săptămână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici