Legăturile prin Internet ale Iranului cu străinătatea au fost întrerupte

Majoritatea legăturilor prin Internet cu străinătatea au fost întrerupte sau grav perturbate sâmbătă la Teheran, în timp ce mai multe grupuri care se opun realegerii preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad au făcut apel la organizarea unor manifestaţii luni.

16 afișări
Imaginea articolului Legăturile prin Internet ale Iranului cu străinătatea au fost întrerupte

Proteste violente, în iunie 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebaţi în legătură cu întreruperea bruscă a legăturilor cu străinătatea în cursul după-amiezii, mai multe surse din cadrul serviciilor tehnice au declarat pentru AFP că nu este vorba despre o pană, ci despre o "decizie a autorităţilor", fără a face alte precizări.

Aceste legături erau în continuare imposibil de realizat spre sfârşitul zilei.

Niciun oficial din cadrul Ministerului iranian al Telecomunicaţiilor nu a putut fi contactat imediat prin telefon de AFP pentru a comenta aceste afirmaţii.

Legăturile prin Internet, prin mesaje telefonice şi adeseori chiar prin telefonul mobil au fost întrerupte sau bruiate periodic de autoriăţi în ultimele luni, în timpul manifestaţiilor împotriva realegerii contestate a preşedintelui Ahmadinejad în iunie.

Totuşi, aceasta este pentru prima dată când unele legături prin Internet sunt întrerupte cu două zile înaintea manifestaţiilor prevăzute.

Mai multe mişcări ale celor care contestă realegerea preşedintelui Ahmadinejad au făcut apel la organizarea unor noi manifestaţii luni, cu ocazia "zilei studenţilor", care comemorează în fiecare an de la Revoluţia Islamică moartea a trei studenţi în cadrul unei manifestaţii antiamericane în 1953.

Autorităţile au avertizat că nu vor tolera luni nicio adunare "ilegală" în jurul universităţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici