Liderii de la Tokyo sunt îngrijoraţi. „Invazia rusă este o încercare unilaterală de a schimba statu-quo-ul prin forţă şi prin zdruncinarea ordinii internaţionale”

Prim-ministrul japonez, Fumio Kishida, a declarat că ţara sa va îngheţa activele oligarhilor ruşi apropiaţi de preşedintele Vlaimir Putin, pe măsură ce Tokyo intensifică sancţiunile pentru invadarea Ucrainei de către Rusia.

15659 afișări
Imaginea articolului Liderii de la Tokyo sunt îngrijoraţi. „Invazia rusă este o încercare unilaterală de a schimba statu-quo-ul prin forţă şi prin zdruncinarea ordinii internaţionale”

Sursa foto: Hepta

Kishida a declarat joi, 3 martie, că Japonia adaugă oligarhi pe lista de sancţiuni, ca parte la efortul colectiv al Statelor Unite ale Americii şi al ţărilor europene de a condamna Rusia. În plus, Japonia va îngheţa activele lui Putin şi ale oficialilor de rang înalt din guvernul său.

Kishida a mai spus că statul japonez a luat măsuri pentru a deconecta şapte bănci ruseşti de la sistemele internaţionale de mesagerie financiară SWIFT.

„Invazia rusă este o încercare unilaterală de a schimba statu-quo-ul prin forţă şi prin zdruncinarea ordinii internaţionale, nu numai în Europa şi în Asia”, a spus Kishida, citat de AP News.

Japonia, care vrea să recâştige controlul asupra unor insule stăpânite de Rusia într-o dispută care încă împiedică cele două ţări să semneze un tratat de pace care să pună capăt oficial ostilităţilor lor din cel de-al Doilea Război Mondial, obişnuia totuşi să fie reticentă în a impune sancţiuni stricte Rusiei.

De data aceasta, însă, statul a răspuns în mod strict, liderii de la Tokyo făcându-şi griji cu privire la impactul invaziei ruse în Asia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici