Liderul CNS protestează la Budapesta faţă de proiectul pentru regionalizarea României

Liderul Consiliului Naţional al Secuilor (CNS) a protestat faţă de planurile României de a schimba sistemul de administraţie publică, într-o intervenţie, vineri seara, la Budapesta.

649 afișări
Imaginea articolului Liderul CNS protestează la Budapesta faţă de proiectul pentru regionalizarea României

Liderul CNS protestează la Budapesta faţă de proiectul de regionalizare al României

Balazs Izsak a declarat că planurile "în forma lor actuală nu trebuie implementate" şi a insistat că schimbările vor însemna o încălcare a prevederilor europene privind minorităţile etnice şi limbile regionale.

El a declarat că dacă va fi făcută o nouă împărţire regională, Ţinutul Secuiesc ar urma să fie integrat într-o regiune în care proporţia ungarilor este sub 30 la sută. "Acest lucru trebuie împiedicat prin toate mijloacele democratice, non-violente", a declarat el.

Organizaţia secuiască intenţioneazăsă lanseze o campanie de strângere de semnături şi propune Uniunii Europene să acorde mai multă atenţie regiunilor care sunt diferite de cele învecinate lor din punct de vedere etnic, cultural, religios sau lingvistic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici