Locuitorii din Abhazia şi Osetia de Sud sărbătoresc recunoaşterea independenţei

Locuitorii din regiunea separatistă georgiană Abhazia au tras focuri de armă în aer, au deschis sticle de şampanie şi au plâns de bucurie, marţi, după ce Rusia a recunoscut independenţa acesteia şi a celeilalte provincii separatiste georgiene, Osetia de Sud.

28 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Abhazia şi Osetia de Sud sărbătoresc recunoaşterea independenţei

Locuitorii din Abhazia şi Osetia de Sud sărbătoresc recunoaşterea independenţei (Imagine: Mediafax/AFP)

La Suhumi, capitala Abhaziei situată pe coasta Mării Negre, funcţionarii au ieşit pe străzi la câteva minute după ce preşedintele rus Dmitri Medvedev a precizat într-o declaraţie că recunoaşte Abhazia şi Osetia de Sud.

"Suntem fericiţi. Avem cu toţii lacrimi în ochi. Ne simţim mândri de poporul nostru", a declarat Aida Gubaz, o avocată în vârstă de 38 de ani. "Am trecut prin atât de multe, acum ne simţim recompensaţi", a subliniat ea.

Şi la Ţhinvali, capitala celei de-a doua regiuni separatiste georgiene, Osetia de Sud, locuitorii au sărbătorit acest eveniment.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici