Londra pregăteşte amenzi mari pentru aeroporturile blocate de intemperii

Guvernul Marii Britanii pregăteşte o nouă legislaţie care ar prevedea amenzi mari pentru aeroporturile care afectează deplasările pasagerilor, informează publicaţia Sunday Times.

24 afișări
Imaginea articolului Londra pregăteşte amenzi mari pentru aeroporturile blocate de intemperii

Londra pregăteşte amenzi mari pentru aeroporturilor blocate de intemperii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ministrului Transporturilor, Philip Hammond, este inacceptabil ca BAA, administratorul aeroportului Heathrow, să nu fie sancţionat după ce traficul a fost perturbat câteva zile.

"Trebuie să primească o amendă pentru aceste disfuncţionalităţi", afirmă Hammond, evocând riscul unor penalităţi de zeci de milioane de lire.

Potrivit Administraţiei aviaţiei civile, în prezent aeroportul din Heathrow nu poate fi amendat.

Compania care administrează aeroportul londonez Heathrow a anunţat că va declanşa o anchetă în cazul haosului provocat de vremea nefavorabilă, după anularea a sute de curse aeriene.

"Comisia va stabili ce nu a funcţionat la Heathrow şi va analiza capacitatea noastră de a ne pregăti şi de a reacţiona mai eficient în cazul intemperiilor", adaugă directorul general al BAA, Colin Matthews.

Din cauza ninsorilor de săptămâna trecută, aeroportul Heathrow a fost paralizat, mii de pasageri fiind blocaţi câteva zile în terminaluri. Traficul aproape că a revenit la normal joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici