Transportul aerian şi feroviar din Franţa şi Germania revine la normal

Traficul aerian revenise la normal, sâmbătă dimineaţă, pe aeroportul parizian Roissy-Charles de Gaulle, după ce numeroase curse au fost anulate vineri din cauza zăpezii şi a frigului, în timp ce o ameliorare a traficului aerian şi feroviar a fost resimţită şi în Germania.

322 afișări
Imaginea articolului Transportul aerian şi feroviar din Franţa şi Germania revine la normal

Transportul aerian şi feroviar din Franţa şi Germania revine la normal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe panourile de afişaj ale terminalelor 2E şi 2F, care fac parte din platforma de corespondenţă a Air France şi Skyteam, aproape toate zborurile aveau afectată o anumită oră.

În extremitatea terminalului 2F, la nivelul plecărilor, agenţii de securitate civilă au strâns paturile de campanie amplasate cu o zi înainte pentru găzduirea celor aproximativ 200 de pasageri blocaţi în aeroport în Ajunul Crăciunului.

La ghişeul companiei Air France, coada de aşteptare se întindea pe câţiva metri faţă de 200 de metri cu o zi înainte.

"Totul este în curs de normalizare", a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei.

Aproximativ 400 de zboruri au fost anulate vineri din cauza zăpezii şi a frigului.

În ceea ce priveşte reţeaua feroviară, traficul trenurilor de mare viteză (TGV) era încă perturbat din cauza limitărilor de viteză pentru a se evita avarierea materialului din cauza impactului cu gheaţa aruncată în partea inferioară a ramelor.

Această limitare de viteză conduce la întârzieri cuprinse între 30 de minute şi o oră şi jumătate în nord, est şi sud-est. Nicio restricţie nu era în vigoare în zona vest/sud-vest.

Eurostar şi Thalys afişau întârzieri de 30-40 de minute.

Pe străzi, circulaţia perturbată vineri de ninsoare şi îngheţ revenea uşor la normal sâmbătă dimineaţă.

Şi în Germania situaţia din transporturile feroviare şi aeriene se normaliza sâmbătă, în pofida ninsorilor în numeroase regiuni ale ţării.

Traficul este în continuare total întrerupt la Rügen (nord-est), o insulă din Marea Baltică, dar Deutsche Bahn speră să facă liniile complet practicabile până spre după-amiază, a precizat purtătorul de cuvânt al companiei feroviare germane.

În transportul aerian, un purtător de cuvânt al companiei germane Lufthansa a anunţat "întârzieri izolate şi anulări" de curse aeriene, precizând că acestea sunt cauzate în principal de situaţia de pe aeroporturile situate în afara Germaniei.

Pe străzi, poliţia a anunţat că s-au produs numeroase accidente deoarece şoferii nu şi-au adaptat viteza la drumurile înzăpezite şi acoperite de polei.

În Renania de Nord - Westfalia (nord-vest), poliţia a avertizat în legătură cu eventualele căderi de crengi sub greutatea zăpezii, după moartea unei femei în vârstă de 47 de ani în pădurea Gelsenkirchen (nord-vest).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici