Lovitură de stat în Mali. România are 120 de militari în această ţară. UPDATE: Preşedintele şi Primul Ministru au fost arestaţi

2478 afișări

UPDATE: Preşedintele şi Primul Ministru au fost arestaţi

Preşedintele Mali, Ibrahim Boubakar Keïta, a fost arestat, a confirmat un purtător de cuvânt al guvernului pentru BBC.

Primul ministru Boubou Cissé a fost, de asemenea, arestat, în ciuda apelurilor anterioare pentru „dialog”.

Tentativa de lovitură de stat a început cu focuri de armă în interiorul unei baze militare cheie, la aproximativ 15 km (nouă mile) de capitală, Bamako, marţi dimineaţă.

În capitală, tinerii au dat foc unei clădiri deţinute de guvern.

Ştirea iniţială

O lovitură de stat este în desfăşurare în Mali, arată Voice of America, citând surse locale, dar şi Ambasada Norvegiei.

Martorii au raportat focuri de armă într-o bază din afara capitalei, descrise de martori ca o posibilă lovitură de stat împotriva preşedintelui Ibrahim Boubacar Keita.

Mai mulţi militari au fost văzuţi că se deplasau din Baza Kati, aflată la 15 km de capitală, către Barnako.

Din aceeaşi bază a pornit şi lovitura de stat din anul 2012, care a dus la schimbarea preşedintelui Amadou Toumani Toure.

Citeşte mai multe pe monitorulapărării.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici