Putin le transmite lui Merkel şi lui Macron că intervenţia în problema din Belarus ar fi „inacceptabilă“

  • Vladimir Putin consideră că ar fi „inacceptabil“ ca Emmanuel Macron şi Angela Merkel să intervină în problema politică din Belarus
  • Preşedintele rus i-a avertizat pe Macron şi pe Merkel că astfel de încercări ar provoca o amploare a crizei
  • Putin a făcut avertismentele în timpul unor conversaţii telefonice cu cei doi
2323 afișări
Imaginea articolului Putin le transmite lui Merkel şi lui Macron că intervenţia în problema din Belarus ar fi „inacceptabilă“

Vladimir Putin e de părere că încercările cancelarului german Angela Merkel şi ale omologului francez, Emmanuel Macron, de a interveni în problema politică din Belarus ar fi „inacceptabile“.

Orice astfel de încercări ar provoca o ecaladare a crizei politice din Belarus, i-a transmis Putin lui Merkel în timpul unui apel telefonic, a transmis Kremlinul într-un comunicat, scrie Reuters.

Preşedintele rus l-a avertizat şi pe omologul său, Emmanuel Macron, că intervenţia în problemele interne din Belarus sau exercitarea presiunii asupra conducerii ţării ar fi „inacceptabilă“. Observaţiile făcute de Putin în timpul unei conversaţii telefonice cu Macron au reprezentat ecoul comentariilor anterioare adresate cancelarului german, scrie Reuters.

Aleksandr Lukaşenko, liderul Belarusului, a oferit marţi medalii şefilor forţelor de ordine pentru „serviciul impecabil“, recunoscând astfel ajutorul primit în dispersarea protestatarilor care scandează de 10 zile pentru demisia dictatorului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici