Lula da Silva consideră că Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski nu sunt pregătiţi de negocieri

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a declarat miercuri că va continua eforturile pentru identificarea unei soluţii de pace în Ucraina, subliniind însă că nici omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, nici cel rus, Vladimir Putin, nu sunt pregătiţi pentru negocieri.

358 afișări
Imaginea articolului Lula da Silva consideră că Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski nu sunt pregătiţi de negocieri

Lula da Silva consideră că Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski nu sunt pregătiţi de negocieri

"Nici Putin, nici Zelenski nu sunt pregătiţi pentru pace", a declarat Lula da Silva, citat de agenţia Reuters.

Preşedintele Braziliei a precizat că a elaborat, împreună cu alte state neutre, o serie de opţiuni de pace, care sunt disponibile în situaţia în care Kievul şi Moscova vor deveni pregătite pentru negocieri.

La rândul său, Arabia Saudită va organiza peste câteva zile o reuniune în oraşul Jeddah, pentru a discuta despre potenţiale opţiuni pentru o soluţie de pace în Ucraina.

Rusia şi Ucraina nu poartă negocieri pentru oprirea conflictului militar. Administraţia Volodimir Zelenski a condiţionat lansarea negocierilor de pace de retragerea în totalitate a trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei. La rândul său, Rusia susţine că este dispusă la negocieri de pace, dar cere Kievului să recunoască "noile realităţi teritoriale", o referire la teritoriile ocupate de forţele militare ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici