Lupu, despre demiterea din funcţia de preşedinte al Parlamentului moldovean: Este răzbunarea unui om obsedat

Democratul Marian Lupu consideră că demiterea sa, joi, din funcţia de preşedinte al Parlamentului R. Moldova este "răzbunarea unui om obsedat, care nu poate trăi fără funcţii".

402 afișări
Imaginea articolului Lupu, despre demiterea din funcţia de preşedinte al Parlamentului moldovean: Este răzbunarea unui om obsedat

Marian Lupu (Imagine: Radu Stefan/ Mediafax Foto)

"Demiterea mea este răzbunarea unui om obsedat care nu poate trăi fără funcţii", a declarat liderul PDM, Marian Lupu, în cadrul emisiunii "În PROfunzime" de la PRO TV Chişinău, adăugând că nu înţelege motivul pentru care a fost revocat din funcţia de preşedinte al Parlamentului.

"Demiterea mea a fost o răzbunare. Niciun argument, niciun motiv nu a fost invocat. Pentru a demite un preşedinte de Parlament nu mai este nevoie de un motiv. Este curios faptul în sine. Nu s-a spus că am încălcat ceva. Nu am auzit niciun motiv", a continuat el.

"Noi îi înţelegem pe comunişti, dar PLDM? PCRM are nevoie de alegeri anticipate. Nu vor să admită o refacere a unei majorităţi parlamentare. PLDM - semn de întrebare", a afirmat Lupu.

Totodată, liderul PDM a declarat că în cazul în care liberal-democraţii îi consideră vinovaţi pe democraţi pentru decizia de luni a Curţii Constituţionale, atunci aceştia ar trebui să vină cu probe. "Vii cu probe, nu stai ca ţiştarul (popândăul, n.red.) şi taci. Aici este problema. Ştiţi cum sunt numiţi judecătorii la CC (Curtea Constituţională. n.red.)? Cum se face că şi judecătorii numiţi de Guvern au votat?", s-a întrebat Lupu.

"Răzbunarea a fost însă nu pentru ziua de luni. Este răzbunarea unui om care nu are funcţii. Aceasta este o obsesie. Nu poate o persoană ca Filat să stea fără funcţii. Aşa este construit el. Eu am stat în 2010 fără funcţii şi în 2009 PCRM mi-a propus funcţia de preşedinte, însă eu am zis nu şi am mers pe o cale mai riscantă. Am stat deputat de rând", a declarat Marian Lupu.

"Voronin şi Filat au decis ieri după-amiază să voteze demisia mea. Aceasta are legătură cu faptul că Filat este fără post. Această situaţie am zis că trebuie să o trecem cu calm. Aceasta a fost o trădare a cursului european", a precizat Lupu.

Marian Lupu a fost revocat joi din funcţia de preşedinte al Parlamentului cu votul a 76 de deputaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici