Macron l-ar fi numit "clovn" pe Boris Johnson în discuţiile cu apropriaţii: "Este trist să vezi o ţară importantă condusă de un clovn"

  • Preşedintele francez, Emmanuel Macron, s-a referit la Boris Johnson într-o conversaţie privată, numindu-l "clovn", potrivit unor informaţii publicate în presa franceză.
  • Publicaţia Le Canard enchaîné a relatat că Macron a afirmat şi că premierul britanic are "atitudinea vulgară".
4169 afișări
Imaginea articolului Macron l-ar fi numit "clovn" pe Boris Johnson în discuţiile cu apropriaţii: "Este trist să vezi o ţară importantă condusă de un clovn"

Macron l-ar fi numit "clovn" pe Boris Johnson în discuţiile sale cu consilierii: "Este trist să vezi că o ţară importantă condusă de un clovn"

Macron s-a plâns de comportamentul lui Johnson după ce a vorbit cu acesta la telefon în urma incidentului în care o ambarcaţiune cu refugiaţi s-a scufundat în Canalul Mânecii.

Potrivit publicaţiei Le Canard enchaîné, preşedintele francez a avut un ton dur după conversaţia cu Boris Johnson.

"Este întotdeauna acelaşi circ. Este trist să vezi că o ţară importantă cu care am putea face un număr imens de lucruri este condusă de un clovn", le-ar fi spus în privat Macron consilierilor săi.

Dezvăluirile vin în timp ce fostul ambasador francez în Marea Britanie, Sylvie Bermann, a declarat pentru Times Radio că relaţiile dintre Franţa şi Marea Britanie "nu au fost niciodată atât de proaste de la Waterloo încoace", relatează The Guardian.

Potrivit Le Canard enchaîné Macron consideră Brexitul ca fiind cauza principală a problemelor.

"Brexit este punctul de plecare al circului condus de Johnson. Foarte repede şi-a dat seama că situaţia este catastrofală pentru britanici. Nu mai era benzină la pompă, lipseau o grămadă de produse. El se poziţionează ca victimă şi face din Franţa ţapul ispăşitor. Încearcă să transforme situaţii simple în probleme complexe. Suntem în această poziţie din martie. În privat, spune că îi pare rău că se comportă aşa, dar spune că trebuie să ţină cont de opinia publică mai presus de orice altceva", le-ar fi spus Macron consilierilor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici