MAE, despre ACCIDENTUL FEROVIAR din Spania: Nu se află români printre cei răniţi

MAE a transmis sâmbătă, într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX, că autorităţile spaniole nu au notificat Consulatul General al României la Barcelona cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate în accidentul feroviar produs vineri în apropierea oraşului Barcelona-Spania.

506 afișări
Imaginea articolului MAE, despre ACCIDENTUL FEROVIAR din Spania: Nu se află români printre cei răniţi

MAE: Nu sunt români răniţi în accidentul feroviar de lângă Barcelona

”Consulatul General al României la Barcelona urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul feroviar produs la data de 08.02.2019, în apropierea oraşului Barcelona, Regatul Spaniei. Oficiul consular român a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime. Până în prezent, autorităţile locale nu au notificat consulatul cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident”, se arată în răspunsul MAE la solicitarea MEDIAFAX.

MAE informează că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223; +34 934 340 220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +34 661 547 853.

”Consulatul General al României la Barcelona menţine legătura cu autorităţile locale fiind pregătit să intervină, daca situaţia o va impune”, mai transmite MAE.

Două trenuri regionale s-au lovit frontal, vineri după-amiază, între localităţile Sant Vicenç de Castellet şi Manresa, situate la nord-vest de Barcelona.

Cel puţin o persoană a murit, au declarat surse din Ministerul spaniol de Interne citate de cotidianul El Mundo.

Alte 94 de persoane au fost rănite în accident, două fiind în stare critică, informează cotidianul El Pais.

Sute de pasageri ai celor două trenuri au fost evacuaţi imediat după producerea coliziunii.

Numeroase ambulanţe şi maşini de poliţie au fost mobilizate la locul accidentului feroviar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici