MAE anunţă că şase români de pe Diamond Princess vor să revină în România. Starea celor infectaţi cu COVID-19

  • MAE a anunţat că şase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess vor să revină în ţară
  • În cursul acestei zile, un avion italian va aduce un grup de cetăţeni europeni în UE
  • Momentan, procedurile de testare suplimentară a persoanelor care vor fi îmbarcate sunt în desfăşurare
1469 afișări
Imaginea articolului MAE anunţă că şase români de pe Diamond Princess vor să revină în România. Starea celor infectaţi cu COVID-19

Sursa FOTO: Profimedia

Pe de altă parte, Ministerul de Externe precizează că starea de sănătate a celor doi români infectaţi cu COVID-19, şi aflaţi în carantină în Japonia, este bună.

În cursul zilei de joi, o aeronavă italiană va asigura transferul unui grup de cetăţeni europeni de la bordul navei Diamond Princess, conform unui comunicat de presă al instituţiei remis, joi, MEDIAFAX.

„În continuarea informaţiilor cu privire la situaţia cetăţenilor români aflaţi pe vasul de croazieră Diamond Princess, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Prin intermediul mecanismului european de protecţie civilă, în cursul zilei de astăzi, o aeronavă italiană va asigura transferul unui grup de cetăţeni europeni care se află pe vasul Diamond Princess către Uniunea Europeană.

Până la acest moment, 6 cetăţeni români (2 pasageri şi 4 membri ai echipajului) şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară. În prezent, procedurile de testare suplimentară a cetăţenilor europeni care vor fi îmbarcaţi sunt în curs de derulare.

Ambasada României la Tokyo este în contact atât cu cei şase cetăţeni români pentru facilitarea demersurilor în vederea transferului, cât şi cu ceilalţi cetăţeni români care se află în continuare pe vas.

Starea de sănătate a celor doi cetăţeni români internaţi în urma testării pozitive cu COVID-19 este în continuare bună”, conform sursei citate.

Uniunea Europeană a dispus cofinanţarea repatrierii cetăţenilor statelor membre aflaţi la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, plasat în carantină în Japonia din cauza coronavirusului.

Nava Diamond Princess, a companiei Carnival, a fost plasată în carantină în Yokohama din 3 februarie.

La bord erau iniţial 3.700 de persoane, dintre care câteva sute au fost depistate ca având coronavirusul Covid-19. Persoanele infectate, inclusiv doi români, sunt spitalizate în Japonia.

Statele Unite au evacuat deja cetăţenii americani care nu erau infectaţi şi care au acceptat să părăsească nava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici