Mandatul de preşedinte al Cehiei al lui Vaclav Klaus se încheie joi

Preşedintele eurosceptic al Cehiei, Vaclav Klaus, în vârstă de 71 de ani, va părăsi joi funcţia, la finalul celui de-al doilea mandat de cinci ani, ceremonia de învestitură a succesorului său Milos Zeman fiind prevăzută vineri.

104 afișări
Imaginea articolului Mandatul de preşedinte al Cehiei al lui Vaclav Klaus se încheie joi

Mandatul de preşedinte al Cehiei al lui Vaclav Klaus se încheie joi (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Fondatorul partidului de dreapta ODS, Klaus părăseşte funcţia de preşedinte la peste 23 de ani după ce a fost numit în decembrie 1989 ministru al Finanţelor.

Klaus a deţinut şi funcţia de prim-ministru şi de preşedinte al Camerei Deputaţilor, devenind preşedinte al ţării în 2003, în locul adversarului său Vaclav Havel.

Eurosceptic notoriu, fostul economist liberal Vaclav Klaus nu îşi ascunde dubiile în legătură cu fenomenul încălzirii climei, acuzându-i pe activişti ecologişti de "atingeri aduse libertăţii".

Senatul ceh a sesizat Curtea Constituţională în cazul lui Klaus, acuzat de înaltă trădare.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici