Manifestanţii egipteni, furioşi că armata susţine reformele lui Hosni Mubarak - VIDEO

Manifestanţii egipteni au reacţionat cu furie, vineri, la declaraţiile armatei care susţine reformele anunţate de preşedintele Hosni Mubarak, acesta din urmă menţinându-se la putere în pofida mişcării de proteste masive care afectează ţara.

23 afișări
Imaginea articolului Manifestanţii egipteni, furioşi că armata susţine reformele lui Hosni Mubarak - VIDEO

Manifestanţii egipteni, furioşi că armata susţine reformele lui Hosni Mubarak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În momentul în care comunicatul militarilor era citit la televiziunea de stat, un colonel egiptean a citit acelaşi mesaj cu voce tare în faţa palatului prezidenţial din Cairo, subliniind că înaltul comandament susţine reformele anunţate cu o zi înainte de Hosni Mubarak.

Majoritatea manifestanţilor reuniţi în faţa palatului păzit sperau să obţină sprijinul armatei şi ei şi-au exprimat furia după ce au aflat poziţia militarilor, iar unul dintre ei a smuls microfonul din mâinile ofiţerului, pentru a protesta.

"Ne-aţi dezamăgit, ne-am pus toate speranţele în voi", a spus el, în timp ce mulţimea scanda sloganuri care solicitau ca preşedintele Mubarak să fie judecat.

"Nu, nu, nu este o lovitură de stat", s-a apărat colonelul, dând asigurări că armata nu va prelua puterea, dar că va avea grijă ca voinţa populară să fie reflectată în programul de reforme al regimului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici