Marea Britanie primeşte susţinerea Germaniei faţă de voinţa Londrei de a reforma UE

Guvernul britanic, care a promis un referendum asupra apartenenţei ţării la UE, a primit vineri susţinerea Germaniei faţă de voinţa sa de a reforma Uniunea Europeană şi de a nu fi penalizată prea mult de o prea mare integrare în zona euro.

1023 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie primeşte susţinerea Germaniei faţă de voinţa Londrei de a reforma UE

Marea Britanie primeşte susţinerea Germaniei faţă de voinţa Londrei de a reforma UE (Imagine: Hepta)

Într-un articol publicat în Financial Times (FT), miniştrii de Finanţe britanic George Osborne şi german Wolfgang Schäuble subliniază că, în timp ce "zona euro îşi continuă integrarea, este important ca ţările din afara zonei euro să nu fie dezavantajate în mod sistematic în cadrul UE".

"Viitoarele reforme UE şi modificările tratatelor trebuie să includă o reformă a cadrului guvernanţei cu scopul de a plasa integrarea zonei euro pe baze juridice solide şi de a garanta echitatea pentru statele UE care fac parte din piaţa unică dar care nu utilizează moneda comună", continuă cei doi miniştri.

Sub presiunea aripii eurosceptice a Partidului Conservator, premierul britanic David Cameron s-a angajat să renegocieze relaţiile între Londra şi UE, după care să organizeze, până în 2017, în cazul în care va fi reales în 2015, un referendum privind o eventuală ieşire a Marii Britanii din UE.

Acest articol reprezintă, aşadar, o susţinere din partea Berlinului faţă de veleităţile Londrei de a reforma UE.

În cursul unei vizite la Londra, la sfârşitul lui februarie, Angela Merkel a pledat în favoarea menţinerii "unui Regat Unit puternic în cadrul Uniunii Europene", dar a evitat să se angajeze să-şi extindă susţinerea la reformarea clubului Celor 28 avută în vedere de către David Cameron.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici