MARGARET THATCHER A MURIT la 87 de ani. "Doamna de Fier" nu va avea funeralii naţionale - VIDEO

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a murit în urma unui atac cerebral, informează BBC. Baroneasa Thatcher avea 87 de ani şi a suferit un atac cerebral luni dimineaţă, a declarat purtătorul său de cuvânt, lordul Bell.

11519 afișări
Imaginea articolului MARGARET THATCHER A MURIT la 87 de ani. "Doamna de Fier" nu va avea funeralii naţionale - VIDEO

MARGARET THATCHER A MURIT (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu mare tristeţe, Mark şi Carol Thatcher au anunţat luni dimineaţă că mama lor, baroneasa Thatcher, a murit în urma unui atac cerebral", a precizat purtătorul de cuvânt.

Baroneasa Thatcher, supranumită "Doamna de Fier", a fost premier în perioada 1979 - 1990. Este prima femeie care a deţinut postul de premier al Marii Britanii.

Margaret Thatcher nu va avea funeralii naţionale

Fostul premier britanic Margaret Thatcher, care a decedat luni la vârsta de 87 de ani, nu va avea funeralii naţionale, ci doar o ceremonie care va fi organizată la catedrala St Paul, a anunţat Downing Street.

"Downing Street este în măsură să anunţe că, prin consimţământul reginei, Lady Thatcher va avea o ceremonie cu onoruri militare", a anunţat un purtător de cuvânt, precizând că aceasta va avea loc la catedrala St Paul din Londra şi va fi urmată de o "incinerare privată".

Baroneasa Thatcher, născută cu numele Margaret Roberts, a devenit deputat conservator în circumscripţia Finchley (Londra) în 1959. S-a retras din Camera Comunelor în 1992.

A deţinut funcţia de ministru al Educaţiei şi a candidat împotriva premierului Edward Heath pentru postul de lider al Partidului Conservator în 1975. A câştigat alegerile generale în 1979, 1983 şi 1987.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici