Marine Le Pen apreciază că partidul său a reprezentat "singura opoziţie" în alegerile din Franţa

Candidata extremei-dreapta Marine Le Pen, care a obţinut duminică un scor istoric la alegerile prezidenţiale franceze cu aproape 20 la sută din voturi, a apreciat că a fost acum "singura opoziţie" în faţa stângii.

287 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen apreciază că partidul său a reprezentat "singura opoziţie" în alegerile din Franţa

Marine Le Pen apreciază că partidul său a reprezentat "singura opoziţie" în alegerile din Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem singura opoziţie faţă de stânga ultraliberală, permisivă şi libertară", a declarat Le Pen în faţa susţinătorilor săi la Paris.

"Orice se va îmtâmpla în următoarele 15 zile, bătălia pentru Franţa de abia a început, nimic nu va mai fi la fel ca înainte", a spus aceasta, apreciind că a "spulberat monopolul celor două partide ale băncilor, finanţelor, ale multinaţionalelor, ale renunţării şi abandonului".

"Francezii sunt invitaţi împotriva tuturor aşteptărilor la masa elitelor", a declarat deputatul european.

"Primul tur de scrutin nu este un sfârşit în sine ci un început", a adăugat preşedinta Frontului Naţional, făcând apel la "o reunire a patrioţilor de dreapta cât şi de stânga".

Directorul său de campanie, Florian Philippot, a anunţat că aceasta îşi va declara la 1 mai poziţia sa pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 6 mai.

Marine Le Pen va obţine în jur de 20 la sută din voturi (19,6 la sută conform ultimelor estimări). Recordul precedent pentru extrema dreaptă la alegerile prezidenţiale de după 1962 a fost obţinut în 2002, când Jean-Marie Le Pen, tatăl lui Marine, a obţinut spre surpriza tuturor 16,86 la sută, trecând în al doilea tur al prezidenţialelor cu preşedintele în exerciţiu Jacques Chirac, eliminându-l pe socialistul Lionel Jospin.

Marine Le Pen, în vârstă de 43 de ani, l-a succedat în 2011 pe tatăl său la conducerea Frontului Naţional. Chiar dacă nu are aceleaşi calităţi oratorice ca cele ale tatălui său, ea a contribuit la îmbunătăţirea imaginii partidului care s-a debarasat, cel puţin parţial, de latura sa antisemită şi de catolicii fundamentalişti.

În timpul campaniei sale, aceasta a afirmat că vrea să apere "Franţa oamenilor invizibili", a "uitaţilor" crizei şi identitatea naţională împotriva unei "islamizări a Franţei".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici