Marine Le Pen crede că, dacă va fi preşedinte, relaţia ei cu Putin şi cu Trump ar fi benefică păcii mondiale

Marine Le Pen, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional, apreciază că, dacă ar deveni preşedinte al Franţei, relaţia pe care ar avea-o cu omologii din Statele Unite şi Rusia, Donald Trump şi Vladimir Putin, ar fi "benefică pentru pacea mondială".

769 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen crede că, dacă va fi preşedinte, relaţia ei cu Putin şi cu Trump ar fi benefică păcii mondiale

Marine Le Pen crede că, dacă va fi preşedinte, relaţia ei cu Putin şi cu Trump ar fi benefică păcii mondiale

La inaugurarea sediului de campanie pentru scrutinul prezidenţial programat în 2017 în Franţa, Marine Le Pen, un politician catalogat naţionalist şi eurosceptic cu accente populiste, a exprimat speranţa că va beneficia de curentul politic antisistem care a avut ca efect decizia ieşirii Marii Britanii din UE şi victoria lui Donald Trump în Statele Unite.

"Există o mişcare mondială. O mişcare mondială ce respinge globalizarea nereglementată, ultraliberalismul distructiv, eliminarea naţiunilor, dispariţia frontierelor", a afirmat Marine Le Pen, citată de site-ul agenţiei Reuters.

"Dacă voi fi preşedinte, Franţa va avea relaţii bune cu Rusia", a declarat Marine Le Pen, care promite organizarea unui referendum pe tema apartenenţei ţării sale la Uniunea Europeană.

Referindu-se la relaţiile pe care ar urma să le aibă cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi cu cel al SUA, Donald Trump, Le Pen a precizat: "Relaţia noastră ar fi benefică pentru pacea mondială".

Sondajele de opinie arată că Marine Le Pen va ajunge în turul doi al scrutinului prezidenţial din Franţa, unde ar urma să fie învinsă de candidatul forţelor de centru-dreapta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici