Marine Le Pen solicită anularea învăţământului gratuit pentru copiii străinilor din Franţa: "Gata cu joaca. Fără educaţie gratuită"

Liderul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional, Marine Le Pen, care ar putea ajunge în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa din mai 2017, a solicitat ca educaţia copiilor străini din Franţa să nu mai fie gratuită, informează BBC.

1927 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen solicită anularea învăţământului gratuit pentru copiii străinilor din Franţa: "Gata cu joaca. Fără educaţie gratuită"

Marine Le Pen: "Gata cu joaca. Fără educaţie gratuită pentru cetăţenii străini" (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Într-un discurs susţinut în Paris, candidata Frontului Naţional la alegerile prezidenţiale din 2017, din Franţa, a declarat că nu este împotriva străinilor, punctând, totuşi că aceştia nu pot beneficia de aceleaşi privilegii precum cetăţenii francezi: "Le spun: Dacă veniţi în ţara noastră, să nu vă aşteptaţi la servicii sociale, şi ca educaţia copiilor voştri să fie gratuită”, a spus aceasta. "Gata cu joaca."

Este aşteptat ca Marine Le Pen să ajungă unul din cei doi candidaţi la turul de scrutin final de la alegerile prezidenţiale din mai.

Cele mai recente sondaje de opinie sugerează că aceasta se situează extrem de aproape în prima rundă cu candidatul de centru-dreapta, Francois Fillon, care a fost ales în primarele naţionale, la finalul lunii noiembrie.

Cu toate acestea, în jur de două treimi dintre votanţi l-ar putea alege pe Fillon faţă de Le Pen în runda decisivă.

De când Marine Le Pen a ajuns în urmă cu aproape şase ani, liderul Frontului Naţional, după tatăl său, aceasta a lucrat intens pentru a elimina imaginea de partid extremist a Frontului Naţional şi pentru a atrage voturi.

Partidul a continuat să se centreze asupra politicii de reducere a imigranţilor şi a deportării imigranţilor ilegali, dar şi asupra ieşirii din UE. 

Marine Le Pen l-a acuzat miercuri pe Francois Fillon că  interesele sale sunt asociate organizaţiei de afaceri din Franţa, Medef, Comisiei Europeană, băncilor şi ministrului german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici