Martin O'Malley întră în cursa pentru obţinerea învestiturii democrate în alegerile prezidenţiale

Fostul guvernator al statului Maryland Martin O'Malley şi-a anunţat marţi intrarea în cursa pentru obţinerea învestiturii Partidului Democrat în alegerile prezidenţiale americane din 2016, relatează BBC News online.

62 afișări
Imaginea articolului Martin O'Malley întră în cursa pentru obţinerea învestiturii democrate în alegerile prezidenţiale

Martin O'Malley întră în cursa pentru obţinerea învestiturii democrate în alegerile prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto/Hepta)

O'Malley, un fost primar al oraşului Baltimore, se alătură astfel lui Hillary Clinton şi lui Bernie Sanders în campania pentru alegerile primare.

"Candidez pentru tine", a declarat el sâmbătă la Baltimore, în faţa a aproximativ o mie de persoane.

El şi-a evocat activitatea de guvernator cu privire la probleme precum căsătoria între persoane de acelaşi sex, imigraţie şi inegalitatea veniturilor.

"Am luat decizia. Acum veţi avea de făcut o alegere extrem de importantă anul viitor pentru binele familiilor voastre şi pentru binele ţării pe care o iubiţi şi o purtaţi în suflet", a spus el.

Comitetul Naţional Democrat l-a salutat pe candidat, subliniind că a dat dovadă de un "angajament puternic" faţă de dreptatea socială.

O'Malley, care a susţinut-o pe Hillary Clinton în cursa internă din 2008, a declarat că partidul său merită o gamă largă de candidaţi din care să aleagă.

"Preşedinţia mea nu este o coroană care să fie transmisă de colo-colo între două familii regale", a spus el, referindu-se la candidaţii republican Jeb Bush şi democrat Hillary Clinton.

El a adăugat că intră în cursa pentru nominalizare deoarece este necesar să se acţioneze "urgent" "pentru reconstruirea adevărului visului american pentru toţi americanii".

Trei democraţi şi opt republicani şi-au anunţat candidaturile pentru fotoliul de la Casa Albă până în prezent.

Fosta Primă Doamnă Hillary Clinton, fost secretar de Stat, Martin O'Malley şi Bernie Sanders, un senator independent din Vermont, aliat cu democraţii, au intrat în cursa pentru nominalizarea democrată.

Pentru cea republicană se înfruntă senatorul Ted Cruz din Texas, Rick Santorum - un creştin conservator din Pennsylvania, senatorul Marco Rubio din Florida, fostul guvernator al New Yorkului George Pataki, scriitorul şi neurochirurgul Ben Carson, fosta CEO de la Hewlett Packard Carly Fiorina, fostul guvernator al Arkansasului Mike Huckabee şi senatorul conservator Rand Paul din Kentucky, un libertarian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici