Martin Schulz, reales preşedinte al Parlamentului European

Social-democratul german Martin Schulz a fost reales preşedinte al Parlamentului European (PE) marţi, din primul tur, cu voturile principalelor forţe eurofile, şi anume PSE, PPE şi liberalii, relatează AFP.

896 afișări
Imaginea articolului Martin Schulz, reales preşedinte al Parlamentului European

Martin Schulz, reales preşedinte al Parlamentului European (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Schulz, preşedintele în exerciţiu al instituţiei, care a fost candidatul socialiştilor la preşedinţia Comisiei Europene (CE) în alegerile europene, a obţinut 409 voturi "pentru" dintre cele 612 exprimate, din totalul de 751, în baza unui acord de coaliţie cu PPE (centru-dreapta) şi liberali.

"Este o onoare şi o mare responsabilitate să fii vocea Parlamentului cetăţenilor UE. Vom continua să-l consolidăm în interesul tuturor", a declarat Schulz în primul său discurs susţinut în calitate de preşedinte al instituţiei.

În contextul în care eurofobii sunt în ascensiune în noul Parlament European, el a avertizat că "cel care nu respectă regulile respectului reciproc şi demnităţii umane mă va avea împotriva lui". "Nu voi accepta asemenea lucruri", a insistat Sculz.

După impunerea procesului dorit de către Parlament, care a condus la nominalizarea ca preşedinte al Comisiei Europene (CE) a candidatului care a obţinut victoria în alegeri, în acest caz PPE (centru-dreapta), Sculz s-a felicitat pentru faptul că instituţia pe care o conduce a devenit de "neocolit".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici