Măsură controversată în Columbia. Infractorii care colaborează cu guvernul nu vor fi extrădaţi

  • Preşedintele columbian Gustavo Petro vrea să aducă pacea în ţara sa, măcinată de luptele interne dintre grupările de crimă organizată
  • Traficanţii de droguri care se predau, renunţă la comerţul cu stupefiante şi respectă condiţiile guvernamentale nu vor fi extrădaţi în străinătate
  • Petro pune la îndoială măsura extrădării, un instrument pe care aliaţii de la Washington se bazează exclusiv pentru a descuraja criminalitatea transfrontalieră
423 afișări
Imaginea articolului Măsură controversată în Columbia. Infractorii care colaborează cu guvernul nu vor fi extrădaţi

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedintele columbian Gustavo Petro vrea să îşi respecte promisiunile din campania electorală, deşi unele pot fi considerate controversate. Petro vrea să ofere protecţie guvernamentală traficanţilor de droguri prin eliminarea extrădării în străinătate, dacă respectă condiţile impuse de guvern şi se retrag din comerţul cu stupefiante.

„Traficanţii de droguri care negociază cu statul şi încetează definitiv comerţul cu stupefiante vor avea beneficii legale din partea guvernului columbian şi nu vor fi extrădaţi. Traficanţii de droguri care nu negociază cu statul vor fi extrădaţi, traficanţii de droguri care negociază cu statul şi recidivează vor fi extrădaţi fără niciun fel de negociere în Statele Unite”, a declarat Gustavo Petro.

Guvernul columbian depune eforturi pentru a menţine un dialog productiv cu diferitele grupuri de crimă organizată. Luptele interne între diferitele bande şi rebelii FARC s-au soldat cu mii de victime civile de-a lungul timpului.

Visul lui Petro este de a aduce pacea în Columbia şi caută cu orice preţ o soluţie diplomatică pentru a rezolva o problemă volatilă. Preşedintele columbian pune la îndoială eficienţa extrădării, instrument prin care Statele Unite descurajează criminalitatea transfrontalieră.

O delegaţie a Statelor Unite va vizita Columbia săptămâna aceasta. Administraţia Biden recunoaşte necesitatea de a contracara eficient comerţul cu droguri fără a pune în pericol grupurile vulnerabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici