Măsuri antiteroriste în Italia după arestarea a patru sirieni care aveau cărţi de identitate române

Autorităţile din regiunea italiană Puglia vor intensifica verificările pentru a evita infiltrarea teroriştilor grupului Stat Islamic printre imigranţi, după arestarea a patru sirieni ajunşi în Italia cu cărţi de identitate române, informează Corriere Salentino, în ediţia online.

1293 afișări
Imaginea articolului Măsuri antiteroriste în Italia după arestarea a patru sirieni care aveau cărţi de identitate române

Măsuri antiteroriste în Italia după arestarea a patru sirieni care aveau cărţi de identitate române

Potrivit autorităţilor din regiunea Puglia (sudul Italiei), patru imigranţi sirieni au fost arestaţi duminică după ce au fost depistaţi că aveau cărţi de identitate române. Încă un sirian avea un document de identitate ceh.

În contextul în care autorităţile se tem că militanţi ai grupului terorist Stat Islamic ar putea intra în Italia infiltrându-se printre imigranţii veniţi pe mare, Prefectura din Lecce a organizat miercuri o reuniune a şefilor poliţiei prezidată de Giuliana Perrotta, prefectul provincial. Autorităţile intenţionează să intensifice verificările pentru a evita intrarea teroriştilor în Italia.

Serviciile secrete italiene au avertizat că există riscul ca terorişti ai grupului Stat Islamic din Libia să încerce să ajungă în Italia pe cale maritimă, infiltrându-se printre miile de imigranţi veniţi săptămânal.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a lansat un apel la prudenţă şi la vigilenţă. "Deocamdată, nu s-a demonstrat nicio corelaţie între terorism şi imigraţie, dar nimic nu poate fi exclus", a spus Alfano.

Angelino Alfano a cerut o intervenţie militară a Alianţei Nord-Atlantice, sub mandat ONU, în Libia, pentru distrugerea poziţiilor grupului terorist Stat Islamic, care a decapitat 21 de ostatici creştini. Ministrul italian al Apărării, Roberta Pinotti, a anunţat că Italia este pregătită să participe cu 5.000 de militari la orice operaţiune internaţională de stabilizare a Libiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici