Matteo Renzi a acceptat să formeze noul Guvern italian

Liderul formaţiunilor de centru-stânga Matteo Renzi a acceptat vineri seara, în mod oficial, să formeze noul Guvern italian, în cadrul unei întâlniri de două ore şi jumătate cu preşedintele Republicii italiene Giorgio Napolitano.

235 afișări
Imaginea articolului Matteo Renzi a acceptat să formeze noul Guvern italian

Matteo Renzi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul în faţa presei a fost făcut de către secretarul general al preşedinţiei Republicii, care a precizat că Renzi urmează să prezinte membrii Guvernului.

Renzi a afirmat că va face "tot posibilul pentru a arăta că merită încrederea a milioane de italieni, care aşteaptă răspunsuri concrete din partea acestui guvern".

Ceremonia de învestire a Guvernului Renzi este prevăzută pentru sâmbătă, ora 10.30 GMT (12.30, ora României), la Preşedinţia Italiei.

La 39 de ani, Matteo Renzi devine cel mai tânăr şef de Guvern din Uniunea Europeană.

El a prezentat o listă de 16 miniştri, dintre care jumătate sunt femei, ceea ce se întâmplă "pentru prima oară în istoria Italiei", potrivit lui.

Matteor Renzi va fi susţinut, la fel ca predecesorul său Enrico Letta, de o majoritate formată din partide de stânga şi dreapta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici