Matteo Renzi critică poziţia antirusă a ţărilor central şi est-europene: "E o greşeală să ne gândim la construirea unei Europe împotriva Rusiei"

Premierul Italiei, Matteo Renzi, a criticat atitudinea antirusă a unor ţări central şi est-europene admise în ultimii ani în Uniunea Europeană, informează Corriere della Sera, în ediţia online.

229 afișări
Imaginea articolului Matteo Renzi critică poziţia antirusă a ţărilor central şi est-europene: "E o greşeală să ne gândim la construirea unei Europe împotriva Rusiei"

Matteo Renzi (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Avem o stea polară care sunt Statele Unite", a declarat Matteo Renzi într-un discurs rostit la un seminar organizat în oraşul italian Rimini.

"Nu cred într-o poziţie echidistantă a Italiei pe plan internaţional, cred în Italia ca fiind un mediator al dialogului", a subliniat Renzi.

"Dar este o greşeală să ne gândim la construirea unei Europe împotriva Rusiei, aşa cum vor să facă unele ţări admise recent în Uniunea Europeană", a apreciat Renzi, referindu-se, fără a le numi, la state central şi est-europene devenite membre UE în ultimii ani şi care au poziţii antiruse în contextul tensiunilor generate de criza din Ucraina.

"Nu este vorba de un un calcul economic, problema nu sunt sancţiunile. Este vorba de un fapt cultural, rădăcinile culturale sunt superioare disensiunilor pe care le avem în prezent cu Rusia", a subliniat Renzi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici