Medicii au identificat primul caz de reinfecţie cu COVID-19 în SUA

  • Un bărbat din Nevada a fost infectat a doua oră cu COVID-19
  • Cercetătorii au descoperit două tipuri diferite de virus la el
  • Este primul caz documentat de reinfecţie din Statele Unite
3569 afișări
Imaginea articolului Medicii au identificat primul caz de reinfecţie cu COVID-19 în SUA

Medicii au identificat primul caz de reinfecţie cu COVID-19 în SUA

Un bărbat din Nevada, în vârstă de 25 de ani, pare să fie primul caz documentat de reinfecţie cu COVID-19 în Statele Unite, spun cercetătorii, scrie CNN.

Testele genetice indică faptul că pacientul a fost infectat cu două feluri diferite de virus, a raportat echipa de la Universitatea din Nevada Reno School of Medicine şi Nevada State Public Health Laboratory.

Pacientul a fost diagnosticat pentru prima dată cu COVID-19 în aprilie, după ce a prezentat dureri în gât, tuse, cefalee, greaţă şi diaree, au scris cercetătorii într-un studiu publicat joi. Starea sa s-a îmbunătăţit, iar apoi a avut două teste negative.

A continuat să se simtă bine timp de aproximativ o lună. Apoi, pe 31 mai, a început să facă febră, dureri de cap, ameţeli, tuse, greaţă şi diaree. Cinci zile mai târziu, el a fost internat în spital şi a necesitat oxigenare mecanică. El a fost testat din nou pentru Covid-19, iar rezultatele au fost pozitive.

Cercetătorii din Nevada au examinat materialul genetic de la ambele mostre de COVID colectate de la bărbat, iar analiza lor sugerează că a avut două infecţii virale distincte.

Rezultatele cercetării arată că oamenii se pot îmbolnăvi de COVID-19 de mai multe ori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici