Medicii l-au „ucis” pe Maradona prin neglijenţă, spune avocatul asistentei medicale care l-a îngrijit pe legedarul fotbalist

Un avocat al unei asistente medicale aflate în anchetă leagată moartea marelui fotbalist argentinian Diego Maradona a declarat miercuri că medicii l-au ucis din neglijenţă.

1438 afișări
Imaginea articolului Medicii l-au „ucis” pe Maradona prin neglijenţă, spune avocatul asistentei medicale care l-a îngrijit pe legedarul fotbalist

Medicii l-au „ucis” pe Maradona prin neglijenţă, spune avocatul asistentei medicale care l-a îngrijit pe legedarul fotbalist

"L-au ucis pe Diego", a declarat avocatul Rodolfo Baque reporterilor după ce clienta sa, asistenta medicală Dahiana Gisela Madrid, a fost interogată de procurori.

Maradona a murit din cauza unui infarct în noiembrie anul trecut, la vârsta de 60 de ani, la câteva săptămâni după o operaţie pe creier pentru un cheag de sânge.

Dahiana Gisela Madrid, în vârstă de 36 de ani, este una dintre cele şapte persoane care fac obiectul unei anchete pentru omor după ce o comisie de experţi care analizează moartea lui Maradona a constatat că a primit îngrijiri inadecvate şi că a fost abandonat pentru o „perioadă prelungită şi agonizantă”.

Avocatul Rodolfo Baque a insistat că vinovaţii pentru moartea legendarului fotbalist sunt medicii care l-au tratat pe Maradona în timp ce acesta şi-a revenit după operaţia pe creier.

El a spus că Maradona a fost tratat pentru probleme cardiace, dar în acelaşi timp a luat medicamente psihiatrice care i-au accelerat ritmul cardiac. De asemenea, Maradona ar fi căzut în spital, iar când asistenta ar fi cerut să i se facă o scanare CAT, un apropriat al lui Maradona a refuzat-o, argumentând că, dacă presa ar afla ar arăta prost.

"Au existat multe semne de avertizare că Maradona avea să moară. Şi niciunul dintre medici nu a făcut nimic pentru a preveni acest lucru", a spus Baque.

Dahiana Gisela Madrid a fost asistenta de zi a lui Maradonei şi una dintre ultimele persoane care l-au văzut în viaţă.

O anchetă a fost deschisă în urma unei plângeri depuse de doi dintre cei cinci copii ai lui Maradona împotriva neurochirurgului Leopoldo Luque, pe care îl învinovăţesc pentru starea tatălui lor după operaţia pe creier.

Un grup de 20 de experţi medicali convocat de procurorul argentinian care se ocupă de anchetă a declarat luna trecută că tratamentul lui Maradona este plin de „deficienţe şi nereguli”.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei şapte, ar putea primi între opt şi 25 de ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici