Membru al Guvernului britanic: Românii şi bulgarii trebuie trataţi precum britanicii la nivelul UE

Un membru al Guvernului britanic crede că cetăţenii români şi bulgari care vin în Marea Britanie trebuie trataţi la fel ca britanicii care se mută în Spania sau Franţa, relatează presa britanică.

265 afișări
Imaginea articolului Membru al Guvernului britanic: Românii şi bulgarii trebuie trataţi precum britanicii la nivelul UE

Membru al Guvernului britanic: Românii şi bulgarii trebuie trataţi precum britanicii la nivelul UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Politicianul liberal-democrat Jeremy Browne, secretar de stat în cadrul Ministerului britanic de Interne, afirmă, într-un interviu acordat publicaţiei New Statesman, că venirea românilor şi bulgarilor în Marea Britanie este în interesul ţării.

Referindu-se la eliminarea restricţiilor pentru cetăţenii europeni, Browne a declarat: "Nu cred că această măsură este o eroare. Este vorba de o transformare, din punctul de vedere al relaţiei Marii Britanii cu ţări precum Polonia. Este în interesul politicii externe britanice, dar, la nivel micro, există numeroşi angajatori în circumscripţia mea electorală şi în ţară care laudă contribuţia polonezilor la mediul de afaceri şi la situaţia economică generală".

În privinţa eliminării restricţiilor pentru cetăţenii români şi bulgari începând din ianuarie 2014, oficialul guvernamental britanic a precizat: "Este vorba de aceeaşi regulă care se aplică britanicilor care trăiesc în Spania, care au case de vacanţă în Franţa sau care muncesc în Germania".

Marea Britanie va elimina, începând din ianuarie 2014, restricţiile pe piaţa muncii impuse cetăţenilor români şi bulgari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici