Merkel l-a sunat pe Poroşenko şi au discutat despre aplicarea armistiţiului în estul Ucrainei

Cancelarul german Angela Merkel l-a sunat pe preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi au evocat "aplicarea acordului de armistiţiu", a anunţat luni un purtător de cuvânt al Cancelariei într-un comunicat.

303 afișări
Imaginea articolului Merkel l-a sunat pe Poroşenko şi au discutat despre aplicarea armistiţiului în estul Ucrainei

Merkel l-a sunat pe Poroşenko şi au discutat despre aplicarea armistiţiului în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aplicarea acordului de armistiţiu s-a aflat în centrul" discuţiei telefonice, potrivit acestui purtător de cuvânt, Steffen Seibert.

Potrivit lui Seibert, preşedintele l-a informat pe cancelar despre "atacuri persistente ale separatiştilor, în special pe aeroportul din Doneţk".

"Domnul Poroşenko a salutat eforturile germane, dar şi pe cele depuse de Franţa, de mobilizare a unor drone (avioane fără pilot) cu scopul de a verifica respectarea armistiţiului", a continuat el.

"Importantă este aplicarea deplină a Acordului de la Minsk", a subliniat purtătorul de cuvânt, adăugând că "Rusia ar trebui să-şi exercite influenţa în mod clar mai marcant asupra separatiştilor, cu scopul de a contribui la o stabilizare".

Occidentalii au încercat luni să salveze armistiţiul din estul Ucrainei, Washingtonul trimiţând la Kiev pe unul dintre diplomaţii cu cel mai înalt rang, în timp ce Parisul şi Berlinul au propus mobilizarea unor avioane fără pilot pentru supravegherea liniei frontului.

În contextul în care cel puţin 80 de militari şi civili ucraineni au fost omorâţi în confruntări armate în luna de "armistiţiu" teoretic, cel puţin trei civili au fost ucişi, iar alţi patru răniţi, la Doneţk, în bombardarea unui cartier din apropierea aeroportului, a anunţat primăria din acest fief rebel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici