#MeToo: un miliardar chinez a ajuns într-un tribunal american

Richard Liu, fondatorul gigantului comerţului electronic JD.com, este acuzat de agresiune sexuală de către un student chinez din Minneapolis, iar procesul începe luni.

273 afișări
Imaginea articolului #MeToo: un miliardar chinez a ajuns într-un tribunal american

#MeToo: un miliardar chinez a ajuns într-un tribunal american

Richard Liu, unul dintre liderii economiei chineze, este judecat pentru acuzaţii de agresiune sexuală. Procesul nu are loc în China, ci la Minneapolis, în Statele Unite, unde, în 2018, o studentă chineză l-a acuzat pe fondatorul miliardar al gigantului comerţului electronic JD.com că a făcut-o să bea, a hărţuit-o şi apoi a violat-o.

Richard Liu a petrecut o noapte într-o secţie de poliţie din Minnesota, în septembrie 2018. Ştirea a creat o dezbatere uriaşă online, atât din cauza faimei acuzatului, dar şi pentru faptul că mişcarea #MeToo nu reuşeşte să se facă auzită în China.

Beijingul a ascuns cazul chinezoaicei Peng Shuai, jucătoare de tenis, care a vorbit despre o aventură controversată cu un fost membru al Biroului Politic.

Miliardarul Richard Liu a fost eliberat şi achitat de acuzaţii penale pentru lipsa probelor. „Este o situaţie complexă”, a spus procurorul american.

Tânăra acuzatoare a absolvit facultatea în SUA, apoi a intentat un proces civil pentru despăgubiri. Procesul începe luni şi atât studenta, cât şi miliardarul vor depune mărturie în sala de judecată. Pe reţelele sociale chineze, tânăra a fost „sfâşiată”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici