Michael Bloomberg ia avionul către Israel pentru a sfida suspendarea zborurilor către statul evreu

Miliardarul american Michael Bloomberg a anunţat marţi că va lua avionul către Tel Aviv în semn de solidaritate cu Israelul şi a cerut Statelor Unite să le permită companiilor americane să deservească din nou statul evreu.

308 afișări
Imaginea articolului Michael Bloomberg ia avionul către Israel pentru a sfida suspendarea zborurilor către statul evreu

Michael Bloomberg ia avionul către Israel pentru a sfida suspendarea zborurilor către statul evreu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia federală pentru aviaţie (FAA) a interzis avioanelor companiilor aeriene americane să zboare către şi de pe aeroportul internaţional Ben Gurion din Tel Aviv timp de 24 de ore.

Pe contul său de Twitter, fostul primar al oraşului New York afirmă că se va îmbarca la bordul unui avion al companiei israeliene El Al "în semn de solidaritate cu israelienii şi pentru a arăta că este sigur să zbori către şi din Israel".

El presează FAA să ridice interdicţia, apreciind că oferă Hamas o "victorie nemeritată" în conflictul cu Israelul.

Iniţiativa sa îl plasează în contradicţie cu administraţia americană, care apreciază că interdicţia pune la adăpost cetăţenii americani de rachetele Hamas.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici