Mihai Ghimpu vrea să fie premier în locul lui Vlad Filat

Preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, a propus miercuri ca actualul premier, Vlad Filat, să devină preşedintele Parlamentului iar funcţia acestuia să îi revină lui, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia online.

232 afișări
Imaginea articolului Mihai Ghimpu vrea să fie premier în locul lui Vlad Filat

Mihai Ghimpu vrea să fie premier în locul lui Vlad Filat (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Ghimpu a propus ca Vlad Filat să devină preşedintele Parlamentului, iar funcţia de premier să îi revină lui.

El susţine, de asemenea, că acordul de constituire va trebui modificat din cauza circumstanţelor tensionate din interiorul alianţei.

Tensiunile s-au intensificat în cadrul alianţei după ce preşedintele Parlamentului moldovean, Marian Lupu, a anunţat vineri că nu va demite procurorul general şi directorul Comisiei Naţionale pentru Piaţa Financiară (CNPF), chiar dacă riscă să fie revocat din funcţie.

Lupu, preşedinte interimar al Republicii Moldova, a făcut această declaraţie după ce deputaţi din cadrul Partidului Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) au votat împreună cu deputaţi din cadrul Partidului Comunist din Republica Moldova (PCRM) demiterea directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), iar premierul Vlad Filat a solicitat demiterea procurorului general şi a directorului CNPF. Concomitent, Filat a declarat că nu există o înţelegere între formaţiunea pe care o conduce şi comunişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici