Mihail Gorbaciov denunţă folosirea "inacceptabilă" a justiţiei împotriva opozantului Aleksei Navalnîi

Fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a denunţat o folosire "inacceptabilă" a justiţiei împotriva unui adversar politic, după condamnarea, joi, a opozantului rus Aleksei Navalnîi la cinci ani de închisoare.

129 afișări
Imaginea articolului Mihail Gorbaciov denunţă folosirea "inacceptabilă" a justiţiei împotriva opozantului Aleksei Navalnîi

Fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Utilizarea justiţiei în lupta împotriva adversarilor politici este inacceptabilă", a declarat Gorbaciov într-un scurt comunicat, adăugând că toată afacerea "confirmă, din nefericire, că nu avem o justiţie independentă".

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat joi la cinci ani de închisoare şi a fost arestat în sala unui tribunal din Kirov, la aproximativ 900 de kilometri est de Moscova, după ce a fost găsit vinovat de deturnare de fonduri.

Judecătorul Serghei Blinov l-a condamnat pe Navalnîi la "cinci ani de închisoare", ţinând cont de "gravitatea infracţiunii" penale şi "pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru societate". Opozantul a fost încătuşat şi arestat în sala de judecată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici