Mii de manifestanţi au protestat la Paris faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex

Mii de opozanţi ai căsătoriei între persoane de acelaşi sex, apărători ai familiei tradiţionale, au manifestat duminică, la Paris, în cadrul unei noi demostraţii de renaştere a conservatorismului francez.

783 afișări
Imaginea articolului Mii de manifestanţi au protestat la Paris faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex

Mii de manifestanţi au protestat la Paris faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Mii de manifestanţi au început să defileze în cursul după-amiezii, în centrul Parisului, în cadrul unei acţiuni de mobilizare "pentru familie şi copil".

"Hollande, legea ta nu o vrem!", a scandat mulţimea, alcătuită, în principal, din catolici tradiţionalişti, dar şi din musulmani conservatori.

După o săptămână de la o manifestaţie împotriva preşedintelui francez Francois Hollande care a degenerat în ciocniri, soldându-se cu 19 poliţişti răniţi şi 226 de persoane reţinute, ministrul francez de Interne Manuel Valls a avertizat că nu va tolera "nicio tulburare" din partea manifestanţilor.

Doisprezece activişti de extremă dreapta au fost arestaţi în timp ce se pregăteau să se alăture manifestanţilor.

Numeroşi francezi conservatori s-au mobilizat deja în noiembrie 2012 împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi se tem, de asemenea, de permiterea procreării medicale asistate pentru cuplurile formate din persoane de sex feminin, dar şi de legalizarea mamelor surogat.

Guvernul socialist francez nu prevede legiferarea vreunuia dintre proiectele enumerate, însă acestea generează numeroase discuţii în Franţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici