Mii de manifestanţi sărbătoresc plecarea anunţată a lui Silvio Berlusconi

Mii de manifestanţi au început să se reunească în diverse zone din Roma strigând "demisia, demisia", în timp ce premierul italian Silvio Berlusconi urmează să predea mandatul în cursul serii.

316 afișări
Imaginea articolului Mii de manifestanţi sărbătoresc plecarea anunţată a lui Silvio Berlusconi

Mii de manifestanţi sărbătoresc plecarea anunţată a lui Silvio Berlusconi (Imagine: mediafax Foto/AFP)

Purtând drapele italiene tricolore - verde, alb, roşu -, unii manifestanţi agită pancarte pe care se poate citi "bye-bye Silvio!" sau pur şi simplu "Dispari!" şi "În sfârşit!".

Unii manifestanţi s-au reunit în faţa Palatului Chigi, sediul Guvernului, iar alţii în faţa Montecitorio, clădire adiacentă sediului Camerei Deputaţilor. Alţi demonstranţi au preferat Quirinal, sediul preşedinţiei ţării, sau reşedinţa privată a lui Il Cavaliere, Palatul Grazioli.

"Astăzi, suntem aici pentru că suntem foarte, foarte bucuroşi că Berlusconi se duce în sfârşit acasă! Să se ducă acasă!", declară o manifestantă pe fondul fluierăturilor. "Ciao, şi mai ales, nu te întoarce!", afirmă un altul. În faţa Quirinal, o orchestră şi un cor au improvizat un miniconcert şi interpretează '"Aleluia" de Handel.

Liderul Poporului Violet, mişcarea care îl contestă pe Berlusconi şi care a luat naştere pe reţelele sociale , Gianfranco Mascia, se află şi el printre manifestanţi în faţa Palatului Chigi.

"Având în vedere că în toţi aceşti ani l-am urmărit îndeaproape, acum, că este singur, cu adevărat singur şi se simte abandonat de ai săi, am ales să nu îl lăsăm şi îl vom urma de aici la reşedinţa sa, apoi la palatul prezidenţial pentru a fi siguri că va demisiona", a declarat el pentru AFP.

"Îl vom urma în coloană şi până la urmă va fi ca un fel de bunga-bunga a noastră, pentru noi!", a adăugat el, referindu-se la seratele organizate la vilele luxoase ale lui Berlusconi.

În faţa Palatului Grazioli, reşedinţa privată a premierului, s-au reunit susţinătorii acestuia. El "este unic, de neuitat. Nu există nimeni pe măsura lui", afirmă Massimo della Seta, un muncitor în vârstă de 25 de ani.

"Ne simţim orfani", deplânge Maria Teresa Borghelli, în vârstă de 54 de ani.

Deputaţii au adoptat în cursul serii măsurile cerute de Uniunea Europeană şi destinate să reconforteze pieţele. Berlusconi, în vârstă de 75 de ani, a anunţat că va demisiona după adoptarea acestor măsuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici