Deputaţii italieni au adoptat măsurile economice promise Uniunii Europene. Urmează demisia lui Berlusconi

Deputaţii italieni au adoptat definitiv, sâmbătă, măsurile promise Uniunii Europene în vederea reducerii datoriei şi relansării creşterii economice, deschizând calea demisiei anunţate a premierului Silvio Berlusconi.

351 afișări
Imaginea articolului Deputaţii italieni au adoptat măsurile economice promise Uniunii Europene. Urmează demisia lui Berlusconi

Deputaţii italieni au adoptat măsurile economice promise Uniunii Europene. Urmează demisia lui Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un consiliu de miniştri este prevăzut după acest vot în Parlament, în urma căruia Il Cavaliere, în vârstă de 75 de ani, îşi va depune mandatul în faţa preşedintelui ţării, Giorgio Napolitano, care ar urma să predea conducerea Guvernului fostului comisar european Mario Monti.

Într-o ambianţă tensionată, deputaţii au adoptat textul cu 380 de voturi pentru, 26 împotrivă şi două abţineri. Principalul partid de opoziţie, Partidul Democrat, nu a participat la vot pentru a nu împiedica adoptarea acestor măsuri cruciale.

"Astăzi cade cortina peste o pagină lungă şi dureroasă din istoria noastră", a declarat Dario Franceschini, deputat al Partidului Democrat.

Italia este "o ţară care vrea să întoarcă pagina şi să o ia de la zero. Mâine, vom intra într-o nouă eră: va trebui să reconstruim din cenuşă economia, justiţia, legea electorală...", a continuat el.

La rândul său, Fabrizio Cicchitto, de la Poporul Libertăţii (PdL), partidul lui Silvio Berlusconi, a afirmat că acesta din urmă a acceptat să demisioneze "când nu era obligat să o facă".

"El a demonstrat conştiinţă naţională, îi mulţumim pentru acest lucru şi ne exprimăm solidaritatea cu el în faţa atacurilor a căror ţintă este ", a adăugat el pe fondul huduielilor a numeroşi deputaţi.

În timpul dezbaterilor, câteva sute de manifestanţi s-au reunit în faţa Parlamentului din Roma strigând "Demisia, demisia". Purtând drapele italiene tricolore - verde, alb, roşu -, unii dintre ei afişau şi pancarte pe care se putea citi "bye-bye Silvio!".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici