Militanţi islamişti au luat temporar cu asalt o şcoală din Filipine

Aproximativ 300 de membri ai grupării islamiste Bangsamoro au luat cu asalt miercuri o şcoală din Filipine, aceştia retrăgându-se după un schimb de focuri cu trupele militare. Nu au fost raportate victime în urma incidentului, informează Reuters.

295 afișări
Imaginea articolului Militanţi islamişti au luat temporar cu asalt o şcoală din Filipine

Militanţi islamişti au luat temporar cu asalt o şcoală din Filipine

Conform unui oficial filipinez, nu au existat ostatici la şcoala din oraşul Pigcawayan din insula Mindanao.

Militanţii au condus civilii în afara zonei de conflict, aceştia neintenţionând să ia ostatici.

Incidentul nu ar avea niciun fel de legătură cu conflictul ce are loc în Marawi.

Asedierea oraşului Marawi de la data de 23 mai a alarmat ţările din Asia de Sud-Est, care se tem că organizaţia teroristă Stat Islamic, ce se confruntă cu obstacole majore în Siria şi Irak, încearcă să creeze o fortăreaţă pe insula filipineză Mindanao şi ar putea ameninţa întreaga regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici