Militar israelian, ucis în Jenin la finalul operaţiunii antiteroriste a armatei israeliene

Un militar israelian a fost ucis la finalul operaţiunii antiteroriste din oraşul palestinian Jenin, iar autorităţile palestiniene au raportat un bilanţ de 12 morţi şi peste 100 de răniţi după raidurile israeliene.

566 afișări
Imaginea articolului Militar israelian, ucis în Jenin la finalul operaţiunii antiteroriste a armatei israeliene

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Un militar israelian dintr-o unitate de comando a fost împuşcat mortal marţi seară, în timp ce armata israeliană începea retragerea trupelor din Jenin. Nu este clar dacă militarul israelian a fost împuşcat accidental de camarazi sau dacă a fost victima unui atac palestinian, potrivit cotidianului The Times of Israel. Cazul este investigat de armata israeliană.

Armata israeliană a retras miercuri dimineaţă toate trupele din oraşul Jenin, situat în nordul Cisiordaniei. Autoritatea Palestiniană a anunţat că în operaţiunea israeliană au fost ucişi 12 palestinieni, iar alţi aproximativ 100 au fost răniţi.

Oraşul Jenin, fieful grupurilor islamiste din Cisiordania, a fost devastat de armata israeliană, iar mii de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele.

În cursul nopţii, armata israeliană a efectuat raiduri aeriene şi în Fâşia Gaza, după mai multe atacuri cu rachete lansate de militanţi afiliaţi organizaţiilor fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic.

Miercuri, în Cisiordania a fost raportat un atac armat antiisraelian, fără însă a fi înregistrate victime.

Cel puţin nouă persoane au fost rănite, marţi, într-un atac terorist produs în oraşul israelian Tel Aviv, în contextul tensiunilor generate de operaţiunea militară israeliană din oraşul palestinian Jenin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici