Scoţia găzduieşte propriul eveniment pentru a-l onora pe noul monarh

La două luni de la fastuoasa încoronare a regelui Charles al III-lea la Westminster Abbey din Londra, Scoţia găzduieşte propriul eveniment pentru a-l onora pe noul monarh.

303 afișări
Imaginea articolului Scoţia găzduieşte propriul eveniment pentru a-l onora pe noul monarh

Sursa foto: Twitter

Deşi Charles şi Camilla nu vor fi încoronaţi pentru a doua oară miercuri la Edinburgh, festivităţile vor include o coroană, trăsuri trase de cai, cavalerie şi un survol al Red Arrows, echipa de acrobaţie acrobatică a Forţelor Aeriene Regale, notează AP.

Punctul central al evenimentului este o slujbă de mulţumire la Catedrala St. Giles, unde Charles va primi distincţiile scoţiene - coroana, sceptrul şi sabia de stat folosite odinioară pentru a-i încorona pe regii şi reginele Scoţiei. Piatra Destinului, un simbol important al identităţii scoţiene, va fi, de asemenea, mutată în catedrală pentru festivităţi.

Prezenţa acestor icoane ale naţiunii scoţiene este un semn de respect pentru o ţară care este foarte mândră de istoria sa şi în care dorinţa unora de independenţă nu s-a stins niciodată, chiar dacă este legată de Anglia şi de Regatul Unit din 1707. Guvernul Scoţiei este condus de Partidul Naţional Scoţian, care cere un al doilea referendum pentru independenţă.

"Nu este o încoronare'', a declarat George Gross, expert în încoronări la King's College din Londra. ''Dar este simbolic, în sensul că Scoţia are propria identitate''.

Evenimentele de miercuri de la Edinburghreprezintă o continuare a efortului lui Charles de a consolida legăturile cu oamenii din cele patru naţiuni care alcătuiesc Regatul Unit, în timp ce încearcă să arate că monarhia veche de 1.000 de ani rămâne relevantă în Marea Britanie modernă. La scurt timp după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, în septembrie anul trecut, Charles a vizitat Irlanda de Nord, Scoţia şi Ţara Galilor înainte de a participa la funeraliile de stat din Londra.

Slujba religioasă de miercuri va include un psalm cântat în gaelică.

De asemenea, Charles va primi o nouă sabie realizată de artizani scoţieni şi numită după Elizabeth. Sabia va fi folosită în locul actualei săbii de stat, care a fost făcută în 1507 şi este prea fragilă pentru a fi folosită în cadrul ceremoniei.

Unii scoţieni nu vor sărbători, însă, deoarece oamenii din întreaga Marea Britanie se confruntă cu o criză a costului vieţii alimentată de costurile ridicate ale alimentelor şi energiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici