Militari "în retragere" se află între "pelerinii" răpiţi în Siria, anunţă Teheranul

Membri ai unităţii de elită Gardienii Revoluţiei şi militari "în retragere" se află printre "pelerinii" iranieni răpiţi sâmbătă de către rebelii sirieni, a anunţat ministrul iranian de Externe Ali Akbar Salehi, citat miercuri de către agenţia Isna.

357 afișări
Imaginea articolului Militari "în retragere" se află între "pelerinii" răpiţi în Siria, anunţă Teheranul

Militari "în retragere" se află între "pelerinii" răpiţi în Siria, anunţă Teheranul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un anumit număr dintre aceste persoane (răpite) sunt în retragere din (cadrul) Gardienilor Revoluţiei şi armatei, dar şi din cadrul altor administraţii", a declarat ministrul.

Salehi, adresându-se jurnaliştilor la bordul unui avion pe drumul de întoarcere de la Ankara, a insistat asupra faptului că iranienii răpiţi sunt "pelerini" plecaţi în Siria cu scopul de a vizita locuri sfinte şiite la Damasc.

O brigadă a Armatei Siriene Libere (ASL, alcătuită din dezertori şi civili înarmaţi) a revendicat răpirea a 48 de iranieni şi a anunţat luni că trei dintre aceştia au fost ucişi într-un bombardament al forţelor regimului lui Bashar al-Assad în provincia Damasc.

Într-o înregistrare video difuzată duminică, membri ai "Brigăzii Al-Baraa" au anunţat că ostaticii lor sunt "membri ai Gardienilor Revoluţiei", o unitate militară de elită a regimului islamic, ci nu simpli pelerini, arătând documentele de identitate şi permise port-armă.

"Din fericire, în filmul difuzat se poate vedea că persoanele respective sunt pelerini şi că aveau doar haine, bunuri personale şi documente de identitate", a declarat Salehi.

"Atunci când la Damasc a revenit calmul, am început să trimitem pelerini în Siria, în special membri în retragere din cadrul Gardienilor Revoluţiei sau din cadrul unor administraţii", a continuat ministrul iranan.

Salehi a adăugat că "lansează un mesaj" rebelilor sirieni, îndemnându-i să elibereze ostaticii iranieni.

"În măsura în care suntem în luna postului Ramadanului şi în măsura în care răpitorii sunt musulmani, lansăm un mesaj prin intermediul presei (...) pentru ca ei să dea dovadă de spirit de fraternitate islamică şi să îi elibereze pe cetăţenii noştri", a spus ministrul iranian de Interne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici