Miniştrii de Externe ai UE se vor reuni de urgenţă pentru a discuta despre conflictul dintre Israel şi Fâşia Gaza

  • Ministrii vor discuta despre intensificarea luptelor dintre Israel şi palestinieni.
  • Aproximativ 145 de palestinieni, printre care 41 de copii, au fost ucişi şi 1.100 răniţi de luni, de când a început conflictul.
  • Şi în Israel au murit 10 persoane şi 636 au fost rănite în atacurile din ultimele zile.
456 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Externe ai UE  se vor reuni de urgenţă pentru a discuta despre conflictul dintre Israel şi Fâşia Gaza

Miniştrii de Externe ai UE se vor reuni de urgenţă pentru a discuta despre conflictul dintre Israel şi Fâşia Gaza.

Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene vor organiza marţi (18 mai) o videoconferinţă de urgenţă cu privire la intensificarea luptelor dintre Israel şi palestinieni, a anunţat duminică ministrul de externe al UE, Josep Borrell.
 
„Având în vedere escaladarea continuă a conflictului dintre Israel şi Palestina şi numărul mare de victime civile, convoc marţi o conferinţă video extraordinară a miniştrilor de Externe ai UE. Vom coordona şi vom discuta modul în care UE poate contribui cel mai bine la încetarea violenţei,” scrie Josep Borrell pe Twitter.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, aproximativ 145 de palestinieni, printre care 41 de copii, au fost ucişi şi 1.100 răniţi de luni, de când a început conflictul.

Şi în Israel au murit 10 persoane şi 636 au fost rănite în atacurile din ultimele zile.
 
Premierul Benjamin Netanyahu a promis că va continua ofensiva asupra grupului militant atât timp cât va fi necesar.
 
"Focul va fi întâmpinat cu foc," a declarat Netanyahu sâmbătă seara.
 
"Această operaţiune militară va continua atât timp cât va fi nevoie până când ne vom atinge obiectivele şi vom aduce pace şi siguranţă tuturor cetăţenilor israelieni," a mai spus spus Netanyahu pentru Jerusalem Post şi preluat de DPA.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici