Netanyahu: Israelul va continua ofensiva în Gaza atât timp cât va fi necesar

  • Primul ministru israelian dă vina pe gruparea Hamas pentru haosul creat din ultima săptămână
  • Înainte de a bombarda o ţintă, armata israeliană avertizează civilii să elibereze zona
  • Nici una dintre forţele combatante nu dă semne de încetare a ostilităţilor
931 afișări
Imaginea articolului Netanyahu: Israelul va continua ofensiva în Gaza atât timp cât va fi necesar

Sursa foto: profimedia

Primul ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, dă vina pe gruparea Hamas pentru declanşarea bombardamentelor care au măcinat ţara din Orientul Apropiat în ultima săptămână.

„Partidul care este vinovat de această confruntare nu suntem noi, ci cei care ne atacă”, a punctat Netanyahu într-un discurs televizat.

Primul ministru şi-a reiterat poziţia faţă de conflict şi susţine că ofensiva în Gaza va continua atât timp cât va fi necesar, iar pe cât posibil, se fac eforturi pentru a se evita victimele civile.

„Suntem încă în plin conflict, încă nu s-a terminat şi operaţiunea de asalt va continua atât timp cât va fi necesar. Spre deosebire de Hamas, care intenţionează în mod deliberat să facă rău civililor în timp ce se ascund în spatele acestora, facem tot posibilul pentru a evita sau a limita cât mai mult rănirea civililor şi pentru a lovi în mod direct pe terorişti.”, declară premierul Netanyahu.

Armata israeliană a desfăşurat acţiuni de avertizare a populaţiei civile înainte de a lovi o ţintă suspectă, pentru a diminua efectul victimelor colaterale. Civilii aflaţi în zonele care urmează să fie bombardate sunt înştiinţaţi şi au timp o oră pentru a elibera zona din calea atacului.

Niciuna dintre forţele combatante nu dau semne de încetare a ostilităţilor şi sunt angrenate în continuare în cel mai sângeros incident armat din 2014 până în prezent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici