Ministru israelian: Tranzacţia cu Germania privind sistemul antibalistic e "o veste importantă"

367 afișări
Imaginea articolului Ministru israelian: Tranzacţia cu Germania privind sistemul antibalistic e "o veste importantă"

United States Missile Defense Agency

Aprobarea de către Statele Unite a tranzacţiei privind livrarea de către Israel a unui sistem antibalistic Germaniei constituie "o veste importantă" pentru economia israeliană, anunţă ministrul israelian de Externe, Eli Cohen.

"Această tranzacţie indică superioritate la nivel tehnologic pe plan internaţional. Este o veste importantă pentru industria de profil şi pentru economia israeliană", a declarat Eli Cohen, citat de site-ul Ynetnews.com.

Ministerul israelian al Apărării a anunţat, joi dimineaţă, că Administraţia de la Washington a aprobat tranzacţia de livrare a unui sistem antibalistic de tip Arrow 3 Germaniei. Contractul este estimat la 3,5 miliarde de dolari, cel mai amplu din istoria Israelului.

Sistemul antibalistic Arrow 3 este dezvoltat de Israel în colaborare cu Statele Unite. Rachetele antibalistice hipersonice şi exoatmosferice acţionează pe raze de până la 2.400 de kilometri.

Germania va finanţa din fondul special pentru achiziţii militare achiziţionarea sistemului antibalistic israelo-american. Avansul pentru achiziţia sistemului Arrow 3, în valoare de 560 de milioane de euro, a fost deja alocat, conform site-ului Tagesschau.de.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici