Ministru spaniol: „Spania va avea nevoie de milioane şi milioane de migranţi în următorii ani”

Jose Luis Escriva, noul ministru al Siguranţei, Incluziunii Sociale şi Migraţiei, din Spania, a declarat că ţara iberică va avea nevoie de 8-9 milioane de muncitori în următorii 30 de ani pentru a menţine nivelul pieţei de muncă şi a evita o „japonizare” a economiei.

3371 afișări
Imaginea articolului Ministru spaniol: „Spania va avea nevoie de milioane şi milioane de migranţi în următorii ani”

Sursă foto: Profimedia

Jose Luis Escriva a declarat în cadrul unui forum al OCDE în Paris că Spania ”va avea nevoie de milioane şi milioane de migranţi în următorii ani” pentru a-şi păstra bunăstarea şi a evita o „japonizare” a economiei, adică acceptarea pasivă a unei îmbătrâniri a populaţiei, fără adoptarea unor măsuri de deschidere către migranţi sau politici de încurajare a natalităţii, relatează 20minutos.es.

Întrebat dacă această strategie nu ascunde un risc de dezechilibru pentru propria piaţă, ministrul a răspuns că totul depinde de orizontul de aşteptări cu care va fi pusă în practică. Potrivit ministrului, pe plan scurt cel mai important în cadrul politicilor de migraţie este cooperarea cu ţările de origine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici