Ministrul britanic al Sănătăţii propune organizarea unui al doilea referendum în ţara sa

Marea Britanie ar trebui să organizeze un al doilea referendum pentru a rămâne membru al Uniunii Europene dacă negocierile ar conduce la un mai bun control asupra frontierelor sale, a declarat Jeremy Hunt, ministrul britanic al Sănătăţii, informează Le Figaro online.

4133 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic al Sănătăţii propune organizarea unui al doilea referendum în ţara sa

Ministrul britanic al Sănătăţii propune organizarea unui al doilea referendum în ţara sa

Într-o scrisoare publicată de cotidianul conservator The Daily Telegraph, Jeremy Hunt estimează că succesorul lui David Cameron la funcţia de premier trebuie să încerce să negocieze din nou cu Bruxelles-ul.

"Trebuie să negociem un acord şi să îl prezentăm poporului britanic, fie prin referendum, fie printr-un manifest al Partidului Conservator, cu ocazia următoarelor alegeri generale", a declarat acesta.

După ce a militat pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, Jeremy Hunt estimează că poporul britanic s-a exprimat în special cu privire la problema migraţiei. Dacă aceasta ar fi soluţionată, s-ar discuta din nou despre locul ţării în Europa, a continuat acesta.

Această propunere a fost făcută după ce partidul de guvernământ din Polonia - Lege şi Justiţie (PiS) - a cerut organizarea unui nou referendum în Marea Britanie care să permită revenirea ţării în Uniunea Europeană.

"Polonia doreşte ca Marea Britanie să organizeze un nou referendum care să îi permită revenirea în Uniunea Europeană", a declarat Jaroslaw Kaczynski, liderul formaţiunii conservatoare Lege şi Justiţie (PiS). "Ideea noastră este să fie făcute eforturi pentru ca Marea Britanie să revină în Uniunea Europeană, prin organizarea unui nou referendum. Există deja o astfel de iniţiativă în Marea Britanie", a afirmat Jaroslaw Kaczynski, citat de agenţia PAP.

"Marea Britanie riscă să se destrame", a atras atenţia liderul partidului de guvernământ de la Varşovia. "Dar pentru ca Marea Britanie să poată reveni în Uniunea Europeană, UE trebuie să se schimbe radical", a subliniat Kaczynski.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici