Ministrul britanic de Externe: „Păcălelile” din Parlament împiedică Brexit

Marea Britanie nu va amâna termenul de ieşire din Uniunea Europeană, dar „păcălelile” din Parlament împiedică Brexit, prin faptul că dau Uniunii Europene impresia că plecarea poate fi amânată sau anulată, a declarat marţi ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, conform Reuters.

411 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Externe: „Păcălelile” din Parlament împiedică Brexit

Dominic Raab: „Păcălelile” din Parlament împiedică Brexit

„Nu va fi o altă amânare. Acum discutăm detaliile despre mecanismul backstop de la graniţa irlandeză”, a declarat Raab într-un interviu pentru publicaţia Sky News.

„Singurul lucru care ne trage înapoi, care ne împiedică să livrăm Brexit şi să mergem mai departe, este sentimentul continuu din Bruxelles că păcălelile din Parlament vor duce la amânarea sau anularea Brexit”, a adăugat ministrul britanic de Externe.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a transmis luni că este determinat să finalizeze Brexit până în data de 31 octombrie - fără doar şi poate - şi nu va cere Bruxellesului o altă amânare.

„Sub nicio circumstanţă nu voi cere Bruxellesului o amânare. Părăsim Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, fără doar şi poate”, a declarat Boris Johnson în faţa Downing Street.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

De asemenea, Dominic Raab a transmis că Guvernul a primit o reacţie pozitivă din partea Bruxellesului în ceea ce priveşte planul revizuit de Brexit şi acum reglează detaliile cu oficialii europeni.

„Eram în Helsinki cu miniştrii de Externe ai Uniunii Europene şi am primit o reacţie pozitivă, oamenii voiau să afle mai mult, acum discutăm detaliile”, a declarat Dominic Raab pentru BBC.

Taguri:
dominic raab,
brexit,
ue

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici